Nedernieuws        

 

12 december 2004

                                                                 

Van de Lande + Rosenmöller    

 

 
Over het Havenbedrijf Rotterdam heb ik je eerder bericht: Dat sluiste minstens 110 miljoen door naar de wapenhandelaar en grootmuil Joep van de Nieuwenhuyzen, via de kennelijk corrupte haven-topman Willem Scholten, en blijkt nu volgens de NRC betrokken bij een soortgelijk miljoenenverlies van een "havenbaron van de Lande", die allerlei banden had met de "bankier van de onderwereld" Willem Endstra, die in het voorjaar vermoord is.
 
De NRC besteedt er vrij veel tekst aan, die ik je bespaar. Ik schrijf erover omdat ik meen dat véél in Nederland feitelijk corrupt is, en aanneem dat véél in Nederland feitelijk gefinancierd wordt, vooral in vastgoed, grote investeringen als de havens, en de IT-branche, via drugsgeld, eenvoudig omdat de winstmarge daar tegen de 50% aanligt, of in ieder geval lag rond 1985, terwijl de winst op normale handel, indien eerlijk, enkele procenten is, gemiddeld.
 
Rosenmöller staat erbij omdat (1) hij op een foto staat te proosten met een heel stel van die haven-baron-achtigen, die je je het best kunt voorstellen, uiterlijk, als gearriveerde penose: Strak in het pak, niet mooi, evident rijk, evident dominerend uitgevallen mannetjesdieren, model vrije jongens; (2) ik deze ex-topman van Groen Links nooit heb gemogen (net als Theo van Gogh hem niet mocht, kennelijk om verwante redenen), in mijn geval omdat ik vanaf het begin wist dat hij loog over zijn marxisme, en ik het een onsympathiek fanaat keffertje en ellenbogenwerkertje vind en vond; en (3) sindsdien geleerd heb dat hij feitelijk een fils à papa is, met een pa die rijk is in dat havenmilieu, waar links-radikale Paultje jarenlang de vakbonds-radikalinksi heeft uitgehangen tussen de havenarbeiders, om redenen die vrijwel zeker alleen adekwaat door een psychiater uitgespit en geduid kunnen worden.
 
Tegenwoordig heeft Rosenmöller, want zo gaat dat in Neerland, een TV-programma, en lult nog steeds brutaal door, als vanouds. Wat heb ik tegen dat soort? Het zijn leugenaars, poseurs, en minstens voor een deel gestoord, in de zin dat ze anderen welbewust misbruiken voor wat aan hun eigen driftsleven ontspruit, zoals graag willen leiding geven, graag voorop lopen, graag de baas zijn etc. Van mij mag dat allemaal - mits je eerlijk, integer en competent bent, en een Rosenmöller - overigens zoals velen die voorop lopen, baas spelen, en leiding geven in Neerland - is dat allemaal niet en was dat ook nooit, en loog evident.
 
In dit verband:

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail