Nedernieuws        

 

5 december 2004

                                                                 

Beledigde Deense moslims

 

 
Twintig Deense moslims hebben zich tot de Deense rechter gewend omdat zij zich beledigd achten door de uitzending van 'Submission' op de Deense TV - waar jij rond de 14e kennelijk over schreef. Gossie. Ik ben benieuwd wat er uitkomt, al hoort het duidelijk te zijn in een rechtsstaat. (De TV hft een knop; in de Koran staat niet dat u TV moet kijken; was u al opgevallen dat ook niet-moslims op termijn hl dom worden van TV; u mag zelf zeggen dat de Christenen niet deugen en hun vrouwen heel hypocriet onderdrukken; 't is dat we in Denemarken geen intelligentie-test afnemen aan gastarbeiders; uw zuiver Deense advocaat spint hier financieel garen bij; onze eigen Kierkegaard, of anders z'n Pa wel, was het geheel met u eens geweest - maar ja, dat is wl lang geleden; niemand verplicht u moslim te blijven; en vrije meningsuiting betekent in de praktijk k u zeer onwelgevallige meningen - waartegenover staat dat ook u kunt zggen wat u wilt, binnen hele brede marges. Etcetera.)
 
Maar goed - ik ben benieuwd. 't Is wat anders dan het afmaken van ongelovigen, maar ik geef het weinig juridische kans. Trouwens - ik lees in "The Book of Insults", waarover hieronder meer, een omschrijving van Pierre Trudeau die Hirsi Ali wellicht kan lenen:
"In Pierre Elliott Trudeau Canada has at last produced a political leader worthy of assassination." (Irving Layton)
Enigszins aangepast aan Neerlandse omstandigheden:

Ayaan is de eerste Nederlandse volksvertegenwoordiger sinds 100 jaar - "Hop, hop, hop, hangt alle socialisten op!" was de leus van de Oranjeklanten rond 1900, tegenwoordig apostelen van Gelijkwaardigheid, Respect, en Haters van Haat - die de moeite van het vermoorden waard wordt geacht door haar mogelijke kiezers, na 100 jaar eindeloze verveling, middelmatigheid, en langdradigheid. En de moslims zijn zo ongeveer de eerste Nederlanders in 100 jaar die de Kamerpolitiek serieus nemen - wat overigens gn teken van intelligentie is.

 
     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail