Nedernieuws        

 

2 december 2004

                                                                 

Ad Bos

 

 

Dit is "de klokkenluider" van "de bouwfraude". Hij wordt nu vervolgd door het OM vanwege wat hij gezegd heeft over zijn praktijken. De NRC kopt

 "Ad Bos: Ik ben bedonderd door justitie".

Ik noem het vooral omdat het zo typisch Nederlands is (in mijn ervaring, tenminste), en omdat de man wel degelijk de miljarden kostende bouwfraude heeft bekend gemaakt. En mijn aanname is dat "men" ook hem kapot willen maken, en dat een belangrijk deel van het motief van de vele ambtenaren die daar aan meewerken weer het "du skal ikke tenke at du er noen" is - een soort wraak van grauwe, kleine, laffe, gemankeerde collaborateurs die hun grijze, miezerige, achterbakse en armzalige leven proberen te wreken op alles en iedereen die niet net is als zij. (Ja, ik kan daar ook van meepraten.)

Overigens: Dit is ook weer zo'n affaire - net als: Drugs in de gemeente Amsterdam - waar héél moeilijk vat is te krijgen, eenvoudig omdat kennelijk alles wat ambtenaart en bestuurt en erbij betrokken is liegt, en de media veel minder in de waarheid dan in pakkende kreten en verkoop van losse nummers zijn geïnteresseerd. 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail