Nedernieuws        

 

25 november 2004

                                                                 

Komrij 

 

 

Heeft heden een wel aardige column in de NRC, waaruit ik alleen dit citeer, geheel conform wat ik al vele jaren verkondig, maar niet mag zeggen in Amsterdam:

"Wie in de wereld een geschikt landje zoekt voor illegale praktijken denkt onmiddellijk aan Nederland.
Wapenhandel, drugs, prostitutie, brievenbusmaatschappijen, alles vloeit in Nederland samen, dus daar moet je zijn. Voor fondsen, voor dekmantels, voor anonimiteit, voor de centrale ligging, voor transito.
Alleen in Nederland bestaan coffeeshops waar geen koffie wordt verkocht. Iedereen weet dat.
(..)
Het dagelijks corvee wordt verricht door welzijnswerkers, hulpverleners, sociologen, oude hippies, zweefkezen vol begrip en ethische tijdsgeestfilosofen. Voor charlatans en windhandelaren staat de deur wagenwijd open.
(..)
Niemand stoort je, want de Hollander maakt zich alleen druk om bijzaken, details, centen, nuances en poetsdoeken. De Hollander is lomp, enkele maten te groot, blond, lawaaierig ietwat dom en je mag erop schieten."

Anders gezegd: Neerlandse "normen en waarden" zijn opgetrokken uit huichelachtigheid, handelsgeest, hebzucht, conformisme, lafheid, politieke correctheid en stupiditeit, en is doordesemd met calvinistisch totalitairisme vervalst als schijnheilig respect. "In Nederland regeert de leugen", zoals ons staatshoofd (Hare Majesteit) een paar jaar geleden, geheel eerlijk, geheel terecht, en behoorlijk moedig, als de moed niet aan ietsje teveel droge sherry lag, publiek zei - om een week geleden naast Cohen, fraai uitgedost van haar persoonlijk salaris van 7 miljoen, als ik het wel heb, de Marokkaanse medemens voor te houden dat "Iedereen in Nederland is gelijkwaardig".

Naar ik begreep waren deze buurthuis-Marokkanen heel gelukkig met deze Koninklijke Boodschap, of althans deden ze alsof. Ik vermoed dat maar weinigen van hen Haar Koninklijk Inkomen kennen, dat ieder van hen diverse euros per jaar kost om op te brengen, zodat de Majesteit raison van 7 miljoen p.p.p.j. linten kan knippen en gelijkwaardigheid prediken.

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail