Nedernieuws        

 

23 november 2004

                                                                 

Polsbandjes 

 

 

Wie erbij wil horen in Neerland loopt binnenkort met een gekleurd polsbandje, aan te schaffen voor 1 of 2 Euro, geproduceerd in China, zegt de importeur, voor 10 eurocent, met 10 eurocent kosten voor de importeur, en de rest van de winst voor Het Goede Doel, voor wie het gelooft. (Ikzelf reken: 1 miljoen bandjes met "kosten" van 10 eurocent per bandje van 1 euro = 100.000 euro, maar verwacht voor cynisch te worden versleten.)

Een probleem is dat er diverse kleuren zijn, die allemaal wat anders betekenen: Geel = tegen kanker; oranje = voor solidariteit; rood = tegen geweld - geloof ik, maar weet ik niet zeker. Het is kennelijk allemaal nauw verwant met dezelfde motieven die mensen kaarsjes doen branden in de kerk, en met de behoefte Ons Soort Mensen te kunnen herkennen. 

Nu nog een oranje-rood boekje met de gevleugelde uitspraken van Onze EmPee dat gratis uitgedeeld wordt aan alle Nederlanders, en Neerland en alle PC Neerlanders kunnen zich publiek manifesteren als PC en uit de spreuken van de Em Pee voorlezen, getooid met polsbandjes, en zwaaiend met de oranje "Ik haat haat" poster, ter illustratie van hun rationele vermogens, die tekort schieten om uit "Ik haat haat" te concluderen dat daarmee, in volle logische glorie en geldigheid, "Ik haat dat ik haat haat (en haat mijn eigen haat of mijzelf)". (Het is echter waar dat ik de poster nog achter geen venster heb gezien. Trouwens: Ik haat - en vrees - domheid, wat dus niet mag, geloof ik, van de haters van haat.)

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail