Nedernieuws        

 

18 november 2004

                                                                 

'Aanslag beraamd op Cohen'

 

 

De geciteerde mededeling staat, met de geciteerde aanhalingstekens, ook op de voorpagina. Dit is althans zo volgens de advocaat van de 18-jarige Jason W. die in Den Haag is gearresteerd. D.w.z. volgens de advocaat van de opgepakten "worden [deze - M.] ook verdacht van plannen om de Amsterdamse burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb te vermoorden".

Natuurlijk voegt de NRC toe - immers: Nederland rechtsstaat, voor burgemeesters en wethouders, zij het niet voor burgers als ik -

"Zowel Cohen als Aboutaleb staat als sinds de moord op Theo van Gogh, twee weken geleden, onder persoonlijke beveiliging. Voor de ambtswoning van de burgemeester staan twee observatieposten. Aboutaleb (als wethouder medeverantwoordelijk voor integratie) is ondergedoken."

Tegen 3000 euro p.p.p.d., wat volgens mij een redelijke gissing is, is dat toch al snel 14*6000 =84000 euro, stand vandaag. Zie eens hoe waardevol deze mensen worden geacht te zijn in Neerland, waar "alle mensen gelijkwaardig zijn", volgens Cohen en Aboutaleb. Maar 210 van de aan mij uitgekeerde maandinkomens, alléén voor de bewaking van deze Grote Leidende Nederlanders!

Toch vind ik mijn achteloos en snel geschreven Nedernieuwsjes, ook met pijn en moeheid geschreven, trouwens, beter dan het proza uit hun monden en breinen dat mij bereikt, als ik zo vrij mag zijn. Zou het genetisch bepaald zijn?

Trouwens... ik ben géén voorstander van het bedreigen van mensen, maar het heeft althans énige - goddelijke, zouden Balkenende en Donner moeten denken en toevoegen - rechtvaardiging dat Cohen en Aboutaleb nu eens zelf leren hoe het is om bedreigd te worden, al is het ook zo dat zij ongetwijfeld goed bewaakt worden en zij door de Amsterdamse gemeentepolitie, anders dan ik, niet toegevoegd wordt (zie 16 november) "Wij kom'n pas als de lijk'n al over de vloer'n legg'n, want alle Amsterdammers benn'n klootzakk'n" en "Wij - de politie van Amsterdam - doen NIETS voor u, en als u dat niet bevalt dan sodemietert u maar op uit Amsterdam".

Ze hebben nu ook de tijd om mijn "mensenrechten" al in 1990 aan B&W geschreven eens door te nemen, ter lering en vermaak, en om te weten hoe voordelig het is om in Onze Nederlandse Rechtsstaat burgemeester of wethouder te zijn: Dan word je tenminste bewaakt als je geloofwaardig met moord bedreigd wordt.

   ME in A'dam 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail