Nedernieuws        

 

17 november 2004

                                                                 

Bedreigde OM-medewerkers

 

 

"Negen procent"

van de medewerkers van Nederlandse OMs

"is ooit bedreigd"

lees ik in de NRC.

"Een kwart van alle bedreigde medewerkers"

 - zeg 2% -

"voornamelijk officieren van justitie, heeft te maken gehad met fysiek geweld. De helft van hen"

- resteert: 1% -

"is na bedreiging niet begeleid".

Als regelmatig serieus bedreigde invalide zonder enige hulp type ik het met gemengde gevoelens over. De meeste officieren van justitie menen "dat officieren van justitie niet langer dan vijf jaar met zware criminaliteit bezig zouden moeten zijn", zodat ik dus 65% van die toegemeten tijd heb "mogen" doorbrengen boven de terroristische Amsterdamse harddrugshandel die me bovendien, samen met ander horeca-tuig in de buurt, constant wakker hield. Tenslotte:

"Uit het onderzoek blijkt dat politie noch OM altijd locaties heeft om bedreigde medewerkers tijdelijk onder te brengen. EÚn van hen kreeg te horen: "Ga maar rijden en neem een hotel dat je bevalt.""

Mij werd gemeld, door de politie van Amsterdam dat ik maar op moest sodemieteren uit Amsterdam als mij de moorddreigingen en overlast van inpandig bij mij met B&W-vergunning gevestigde harddrugshandelaren niet bevielen. (Zo zie je maar weer dat ik rechten had moeten studeren, o.i.d. - bijvoorbeeld dat er volgens de Amsterdamse politie en het OM █bermenschen zijn, in hun eigen feitelijke praktijk, namelijk zijzelf, en Untermenschen, zoals ik. Zie mensenrechten, uit 1991.)

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail