Nedernieuws        

 

16 november 2004

                                                                 

Anti-homo-manifest   

 

 

Dan is er, met een vertraging van twee weken wegens de moord op Van Gogh, toch eindelijk het anti-homo-manifest van de, volgens eigen zeggen verlichte en liberale moslims van de www.elqalem.nl verschenen. Ik citeer: "het felle anti-homo-manifest, dat extravagante homoseksuelen oproept om "zich op straat zoals iedere fatsoenlijke burger in Nederland te gedragen"".

Kortom, de Neerlanderthaalse norm aller normen hebben deze tweede of derde-generatie Islamieten wel al opgedaan: "doe-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg" c.q. "wie-niet-net-is-als-wij-deugt-niet".

Misschien zouden homo's eens moeten opmerken - wat rond 1980 zwaar verboden was om te zeggen of te denken aan de UvA, maar sindsdien onderbouwd is met goed onderzoek - dat er uitstekende redenen zijn om aan te nemen dat homofilie aangeboren is, en trouwens in het hele zoogdierenrijk voorkomt, en ook onder vogels.

Bovendien is het een goed criterium voor werkelijke tolerantie (of onverschilligheid, trouwens): Of je degenen die je tegenstaan ook in rust en vrede hun gang laat gaan zolang zij dat anderen laten doen.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail