Nedernieuws        

 

15 november 2004

                                                                 

Aboutaleb als Verlosser 

 

 

Pag. 2 van de NRC is voor ca. tweederde gewijd aan een veelstemmige lofzang op Ahmed Aboutaleb ing, onder een kop niet vrij van sm:

"Een strenge boodschapper: pats, pats, pats"

en met een grote foto van de Neder-Held, die tamelijk pafferig is, in krijtstreep-kostuum en stropdas gaat, een dubbele nationaliteit heeft (had ik de Noorse maar, dan kon ik afreizen en had ik dat al 25 jaar geleden gedaan!), 11 jaar jonger en een stuk minder hoog opgeleid en intelligent en geleerd is dan ik, en zichzelf presenteert als "liberale moslim". Hij is, net als Oudkerk, getrouwd en heeft kinderen, maar in deze lofzang horen wij niets over wethouderlijke verpozingen aan de Thames-weg of met wit poeder, en ook niet of hij graag, als zijn ex-leider Melkert, uitstapjes maakt naar sm-hoeren, als man van "pats, pats, pats": Dit artikel is een loflied op een voorbeeldige moslim du moment uit de Amsterdamse PvdA-partijkaderschool (met een kus van Hedi d'Ancona, en een kontje van Job Cohen).

Maar ja - het meeste in dit artikel heb ik feitelijk al behandeld, dus ik citeer maar twee puntjes.

"Onder autochtone Nederlanders is Ahmed Aboutaleb absoluut ministeriabel."

Nu goed dan, en sprekend als autochtone Nederlander: Hij is zeker niet slechter dan Balkenende of Verdonk, zou ik zeggen. Maar "ministeriabel"? Op basis van zijn verdediging van (in Aboutalebse termen) "de belangrijkste Nederlandse waarden: vrijheid van religie, de vrijheid van meningsuiting en het anti-discriminatiebeginsel. "Voor mensen die deze kernwaarden niet delen is er geen plaats in een open samenleving als de Nederlandse", houdt Aboutaleb zijn geloofsgenoten voor"?

Het spijt me, maar het is kul. Want opnieuw sprekend als autochtone Nederlander (anders dan Ahmed, die hier op zijn 15e kwam): (1) Dit zijn echt niet "de belangrijkste Nederlandse waarden", noch ideŰel noch feitelijk, maar een triootje popi-politiek van de PvdA. Bovendien zijn ze onderling strijdig, en al is dat geen principieel bezwaar, het is wel een logisch probleem. En (2) wie beweert dat voor wie zijn afkondiging van zijn waarden niet deelt "is er geen plaats in een open samenleving als de Nederlandse" is zowel totalitair als inconsistent, en denkt kennelijk Ó la Orwell's "All are equal but some" - in Holland: politicians of the PvdA - "are more equal than others".

Dan het tweede citaat:

"Een dag na Aboutaleb's toespraak in de moskee verscheen op de discussiewebsite www.politiek.nl een bijdrage onder de titel 'Eruit met dat tuig, OPZOUTEN.' "Vrienden", schrijft ene Maarten H. Tromp, "we hebben een medestander gevonden in de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. Hij vind ook dat de fundamentalisten en extremisten dit land moeten verlaten. (..) Ik vind dat we ze een handje moeten helpen en ze gedwongen op het vliegtuig moeten zetten, alvoren we eerst (sic) gebrandmerkt hebben."

HŔ ja. Ik zou graag - ongebrandmerkt - op het vliegtuig terug naar Noorwegen gezet worden, maar wel met een grote schadevergoeding voor mijn geru´neerde mensenrechten, gezondheid, kansen en leven - geru´neerd te Amsterdam, onder regie van B&W van Amsterdam, ten behoeve van de Amsterdamse drugsmafia.

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail