Nedernieuws        

 

12 november 2004

                                                                 

Cohen

 

 

Naast bovenstaand artikel (met foto van Nieuw Rechtse leider) staat een iets minder groot bericht (zonder foto) onder de kop "Cohen krijgt geen informatie van AIVD". Ik ben daar eerder op ingegaan, en lees nu dat "Minister Remkes (..) liet meteen weten dat het openbaar bestuur "geen operationele AIVD-informatie" krijgt."

De afsluitende alinea is:

"In de Tweede Kamer klonk gisteren kritiek op de manier waarop het Amsterdamse OM na de moord op Van Gogh twee dagen lang niet aan het Ministerie van Justitie had gemeld dat VVD-fractievoorzitter Van Aartsen genoemd stond in de brief die was aangetroffen op het lichaam van de cineast. Minister Donner (Justitie, CDA) kreeg daar pas twee dagen later, op donderdag, de beschikking over. Van Aartsen kreeg daarna beveiliging."

Zó ken ik het Amsterdamse OM ook, want ook hen heb ik vele malen aangesproken. Hoe dat zij: What if our dear Jozias, so Pim-like A True Liberal in his own thinking, in that time had been murdered? - om eens een hypothetische vraag te stellen. Het is niet gebeurd, maar aan het Amsterdamse OM heeft dat zeker niet gelegen.

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail