Nedernieuws        

 

5 november 2004

                                                                 

Van Gogh en - Mohammed B.

 

 

Mohammed B. was een goede HAVO-leerling, haalde zijn eindexamen, en was een succes-story, althans tot voor kort. Zijn "Open Brief" aan Hirsi Ali staat gedeeltelijk geciteerd (middels "Letterlijke fragmenten", zo deelt deze krant voor de intellectuele bloem der natie de gemiddelde NRC-academicus uit, wie weet omdat de NRC-redactie wel eens pleegt niet-letterlijk te citeren) in de NRC, en volledig op de website die ik je al noemde. Hier zijn vier stijlbloempjes:

"U heeft met uw afvalligheid niet alleen de Waarheid de rug toegekeerd, maar u marcheert ook nog eens langs de ranken van de soldaten van het kwaad." (Er stáát "ranken", met een "k", ongetwijfeld "Letterlijk geciteerd")

"Aangezien u verblindt bent door de brandende ongelovigheid die in uw woedt, bent u niet in staat om in te zien dat uw slechts een instrument bent van de ware vijanden van de Islam" (Er stáát "uw slechts" etc. Trouwens, wat logica betreft: Wat kan de schuld van een instrument zijn? Maar goed: Geloofsfanaten kennen alleen logica als die hun vooroordelen dient.)

"Wat vindt u van het feit dat van Aartsen een ideologie aanhangt waarin niet-Joden als niet-mensen worden gezien?" (Sinds wanneer is Van Aartsen joods? Ik weet van niets. Daarbij, Van Aartsen is oerdom, maar hij is veel meer geneigd niet-VVD'ers te zien als niet geheel menselijk, naar ik begrepen heb uit zijn verkiezingsproza na afloop van de verkiezingen. Maar dat totalitaire gevoel kenmerkt de meeste zo niet alle partijen en religies.)

"Er zal geen genade voor de onrechtplegers zijn, slechts het zwaard wordt tegen hen opgeheven. Geen discussie, geen demonstraties, geen optochten, geen petities: slechts de DOOD zal de Waarheid van de Leugen doen scheiden."

Kortom, een religieuze fanaat, opgegroeid in Amsterdam, voorzien van het beste multi-culti onderwijs.

Er was een wel aardig antwoord van "een Marokkaan" bevraagd door "een journalist" wat die twee messen in borst en buik van Van Gogh nu "eigenlijk betekenden", met de duidelijke suggestie dat dit vast in de Koran stond. Antwoord: "T.B.S.", en dat lijkt mij geheel terecht.

 

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail