Nedernieuws        

 

29 oktober 2004

                                                                 

Prinses Leontien

 

 

Als ik het wel heb, maar ze kan ook anders heten: De telg van D'66-gladjakker Brinkhorst, in ieder geval, heeft ook een baby, die zich verheugt in de naam Claus.


P.S. 2 april 2009: Omdat ik in feiten en logica geloof, en bevond dat er verbazend veel vraag is naar dit prachtige bovenstaande item, het volgende.

A. In het kader van de logica en mijn eigen onwetendheid (bijna ter grootte van het hele universum, en ik zeg het zonder enige schaamte omdat het voor iedereen geldt, hoe geleerd en intelligent ook) merk ik op dat ik zelden dingen hoef te corrigeren, logisch gesproken, omdat ik bijna altijd en nogal automatisch logische kwalificaties over mijn zekerheid of stelligheid invoeg, zoals hier:

"Als ik het wel heb, maar ze kan ook anders heten:"

Dit wat betreft de logica. Nu de feiten:

B. Feitelijk heet mevrouw van Oranje - Brinkhorst nders:

Prinses Laurentien

Excuses, prinses! Ik hd het ook kunnen weten, met iemand als Laurens Jan, geef ik toe, die ongetwijfeld een ego van politiek formaat heeft, met wat doordenken en zoeken (wat ik nu deed, en ja: ze stt echt in haar volle menselijke prinsesselijke glorie, haar werkelijke buitengewone Neerlandse excellentie, en ook met fraaie portretfotografien, in de Wikipedia en elders op het net).

Overigens: ik denk niet anders over pa Brinkhorst al geef ik toe, in de goedheid van mijn hart, dat hij kennelijk iets intelligenter is dan de meeste van zijn Neerlandse politieke soortgenoten, die allemaal - sorry dat ik het zeg, Laurentien, maar ik zeg het omdat ik het denk, en omdat het niet onbelangrijk is voor behoorlijk bestuur - en ook inclusief de ietwat intelligenter Laurens Jan, volgens mij niet en nooit het niveau halen van een behoorlijk wetenschapper.

Was dat namelijk wel zo, Prinses, met Uw geerde Prinsen-grootvader als Uw vader, dan zou hij daarin carrire hebben gemaakt, of althans gewerkt, omdat - eerlijk gezegd - voor werkelijk begaafde mensen bureaucratie en bestuur, gerekend naar de inhoud en persoonlijkheden die het trekt, uitermate deprimerend stupide, saai, lelijk en dom plegen te zijn. (*)

En ik geloof toch echt niet dat Laurens Jan dit soort taken tch aanvaardde omdat hij, hoewel hij vl beter zou kunnen in wetenschap of kunst, liever zijn leven aan domme saaie ellende besteedde, met het doel na z'n leven een Prinsen-grootvader te mogen zijn en, wie weet, een standbeeldje in Den Haag te krijgen, als "eminent bestuurder" of zo.

Dt geloof vergt namelijk vl te veel van mijn hersens en kennis.

O ja, en nog wat in dit verband, omdat het maar zo weinigen echt duidelijk is, omdat maar zo weinigen echt groot talent hebben:

Wie dat heeft - zeg in wiskunde of muziek, of voor filosofie of schilderen (als Rafal, niet als Van Gogh) - gaat niet, ook niet voor honderdduizend euro's of wat meer per jaar, z'n leven besteden aan de ongelooflijk stupide bureaucratische waanzin die in Neerland gebruikelijk is (of heeft anders een hoogst eigenaardige combinatie van hebzucht en masochisme die verdient in psychiatrische handboeken gedocumenteerd te worden).

En dit is n van de redenen dat Nederland al vele dekaden zo slecht bestuurd is (gegeven de mogelijkheden, in dat in diezelfde dekaden stinkend rijke landje): Omdat wie intellectueel en moreel werkelijk wat voorstelt zich verre moet houden van de bestuurders en bureaucraten die de feitelijk macht hebben c.q. uitvoeren, en zich uit zelfbescherming verre houdt van bevuiling ermee or erdoor.

Echt waar, Prinses! Vraag het Laurens maar eens, als hij een fles goede cognac soldaat gemaakt heeft, en eerlijk kan en wil praten!

(*) Ik weet dit zo goed omdat ik ooit nogal uitgebreid bestuurlijk te maken kreeg met de prestaties en geschriften van Nederlandse bureaucraten van de gemeente Amsterdam (rond mijn 20ste, toen ik een gemeentelijke Sleep-In leidde) en van de gemeentelijke universiteit van Amsterdam, waar ik een studentenpartij geleid heb, en in die capaciteit betrokken ben geweest bij nogal wat beleids-, stuur- en god-mag-nog-weten-wat-nota's, die ik dus ook gelezen heb, vl te vaak naar mijn smaak ook.

Wie dit zelf nooit deed (of natuurlijk: aanzienlijk dommer en ongevoerlijker is) heeft geen id hoe gruwelijk slecht, beroerd, vals, onlogisch, onsamenhangend, en afgrijselijk  gecomponeeerd dt proza is! Het is n voortdurende aanslag op uw kennis van logica, gevoel voor taal, en morele gevoeligheden, en het gruwelijkste is dat de opstellers ervan zelden of nooit beter weten of kunnen, en het u ook nog eens kwalijk nemen als u hun proza niet begrijpt, alsof dat uw schuld is.

Ikzelf melk liever een leven lang koeien of geiten dan dat ik mij jaren van mijn leven door Nederlandse bureaucraten geschreven Nederlandse bestuurlijke nota's en plannen lees - en ik vrees het allerergste voor de geestelijke gezondheid van wie dat wl jaren deed, als zo iemand enige intelligentie en taalgevoel had om te beginnen.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail