Nedernieuws        

 

24 oktober 2004

                                                                 

Bouwfraude           

 

 
Er komt een boek uit over de bouwfraude van NRC-redacteuren dat "De bouwbeerput" heet, en n van de zogeheten klokkenluiders, Ad Bos, heeft samen met nog een klokkenluider (ik vind het een wat gek woord, maar het is gebruikelijk Neerlands) een stichting "Moreel Besef" opgericht, kennelijk vooral omdat wie klokkenluider is of wordt - en vertel mij wat! - grote problemen en weinig of geen dank blijkt te krijgen van "de samenleving".

Dat laatste feit heeft mij ook enigzins verbaasd, maar de uitleg is de totalitaire aanleg van de meeste mensen: Wie kwaad spreekt van Ons, ook al is al dat kwaad geheel waar, geldt als een nestbevuiler van Onze Reputatie, als "een matennaaier" etc.

 
Hoe het zij, uit de verhulde reclame die de NRC vooraf brengt blijkt dat zr velen mee profiteerden van de bouwfraude, in termen van champagne, hoeren, verbouwing thuis, reizen, vakanties, feestjes etc.

Ook dit is op zichzelf weinig verbazend, maar het combineert aardig met het vorige feit, in de Nationale Neerlandse Publieke Mening dat Wij Nederlanders zulke hoogst morele mensen zouden zijn.

 

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail