Nedernieuws        

 

12 oktober 2004

                                                                 

Tonnino       

 

 
Iets wat je waarschijnlijk geheel gemist hebt in Denemarken zijn de computer-avonturen van Tonnino, die Officier van Justitie te Amsterdam is.

Ik geef je eerst de feiten zoals ze tot nu overwegend in het nieuws waren:

 
A. Vorige week was er grote heisa omdat "de misdaadverslaggever Peter R. de Vries" - media-celebriteit -

"van een taxi-chauffeur"

een computer

"had gekregen"

die van Tonnino was geweest,

"en die deze bij het grofvuil geplaatst had".

De harde schijf was niet gewist, en De Vries, die bevriend is met allerlei lokale mafia-hoofdlieden (sommigen ondertussen vermoord) zei allerlei zeer geheime informatie over allerlei lopende zaken van die schijf te hebben kunnen lezen.

Minister Donner sprak "zeer stom" en de hele Tweede Kamer herhaalde dat, en beging voor de zoveelmiljoenste keer post-kalfs-verdrinkings-rituelen.

 
B. Deze week opnieuw grote heisa, want

"een weblogger"

kreeg van

"een anonieme hacker"

de mail die Tonnino aan zijn superieuren hierover had geschreven.

 
Dit zijn ongeveer de algemeen bekende feiten zoals algemeen gerapporteerd.

Zoals mijn aanhalingstekens je waarschijnlijk suggereren geloof ik er weinig van. Ik zou gissen dat De Vries gewoon tot de onderwereld behoort, omdat zijn - naar eigen zeggen - goede vrienden er zeer prominent in zijn of waren.

De "taxi-chauffeur" bleek al maanden aan de leur te zijn met die computer, en dat die uit "het grofvuil" komt lijkt me bijna even waarschijnlijk als de maagdelijke ontvangstenis van Maria.

Hoe het zij: de "taxi-chauffeur" had e.e.a. aangeboden aan de redacteur van een groot tijdschrift, die gisteren op de radio was met dat verhaal, beweerde dat hij

"nooit betaalde voor informatie"

(voor wie het gelooft), maar bleek wel de informatie van de schijf te hebben gelezen en daar

"niets mee te hebben gedaan"

(weer naar eigen zeggen, vanwege zijn buitengewoon grote fatsoen). En die "anonieme hacker" is ook wel heel toevallig.

 
Kortom: Ikzelf zou gissen dat iemand Tonnino wil naaien, zoals dat op z'n Amsterdams-onderwerelds heet(te), en daarin is geslaagd, net zoals niet zolang geleden gebeurde met een andere Officier van het OM Plooy, en ik vermoed dat dit de onderwereld is, die wil laten weten in Amsterdam boven de wet te staan, zoals sinds Van Thijn feitelijk waar is.
 
Hij zal binnenkort wel weggepromoveerd worden net als Plooy. Hoe het zij:

In juridisch Neerland is het sinds dekaden een grote puinhoop, en ik gis dat de meerderheid die niet incompetent is in feite voor de onderwereld werkt.

Mijn redenen: Er gaat zeer veel drugsgeld om in Nederland; er gebeurt voortdurend niets effectiefs tegen, en al helemaal niet tegen de echte mafia; en er zijn nogal wat drugsmoorden geweest, waarnaar een anonieme stem op de telefoon gewoon kan verwijzen.

Bovendien werkt een aanzienlijk deel van de advocatuur voor de drugsmafia, whatever they claim themselves, zoals "iedereen heeft recht op een verdediging".

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail