Nedernieuws        

 

6 oktober 2004

                                                                 

Normen en waarden  

 

 
Ik heb nog geen mens gehoord die ook maar het minste besef heeft wat dat inhoudt, maar vele honderden van de vele miljoenen gehoord die overal de frase

"normen en waarden"

bijmixen, met een stalen smoel, en een voor kenners aanbiddelijke hypocrisie van Maoistische afmetingen.

Ik leer er wel steeds beter door begrijpen hoe het komt dat juist in Neerland zoveel joden opgepakt, aangebracht en vermoord zijn in de Tweede Wereldoorlog, (*) en ook waarom onze ouders communisten bleven - dat wel.

 
Dit onvermogen geldt ook de EmPee JeejPeej, enigszins tot mijn verbazing steeds minder populair, en trouwens nog steeds met zijn zere pootje in het ziekenhuis, maar geldt niet mij, als grote Nederlandse uitzondering. Zie "On "The Logic of Moral Discourse"" i.h.b. hfdst. 11 en bijv. Note 1-7-1 bij Burckhardt, die ik vermeld, en gedeeltelijk schreef, omdat ik in al het Neerlands geloei over "waardennormen" nog helemaal niets als een dergelijk lijstje hoorde of las. Toch heb ik niets ervan zelf bedacht, en is alles al zo'n 200 jaar bekend - bij wie niet achterlijk is en moeite wil doen.
 

(*) P.S. 30 juli 2007:

Twee jaar later las ik dat ook juffrouw Ali precies deze frase gebruikte, bij haar vertrek richting carrière-perspectief aan de American Enterprise Institute.

Ik ben zo vrij aan te nemen dat ze dit van mij heeft, die zoveel beter geïnformeerd is over Nederland dan zij, en zoveel minder liegt en loog, en zoveel minder ontving van Nederland en Nederlanders, en die zich écht verzette tegen terroristen i.p.v. daarover te liegen, en ook veel getalenteerder is dan jufrouw Ali, die toch véél meer een handige carrière-maakster met een aantrekkelijk uiterlijk is dan dat ze een werkelijk goed verstand of een respectabele moraal heeft ... maar ja, ik veronderstel ook dat Neerlandse Kamerleden menen te "weten" dat dit allemaal "verbeelding" is van mij, die ook al de brutaliteit heeft zichzelf voor intelligenter en moreler te houden dan enig (ex-)Kamerlid, inderdaad inclusief de economische vluchteling, leugenares en carrière-maakster Ali.

Lees mijn site eens, o Kamerleden en joirnalisten, aangenomen dat jullie verstandje dat aankan!

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail