Nedernieuws        

 

1 oktober 2004

                                                                 

ME - persoonlijk

 

 

Hier is weer wat Nedernieuws uit de heilstaat van junken, randdebielen, corrupte politici en Hazes en Brood.
 
Maar om met mijzelf te beginnen: Ik heb nog niet gehoord of je weer een werkende telefoon en werkend internet hebt. Trouwens, als je provider zo werkt als de mijne heb je in de tijd dat je niet op het net zat een paar duizend spams ontvangen, ondanks spamfilter. Ik krijg ze geaddresseerd aan alles en iedereen bij xs4all, vele tientallen per dag, onveranderlijk stupide, lelijk of goor, en geheel ongewenst en ongevraagd.
 
En nee, het heeft geen zin daarover te klagen. De laatste keer dat ik mailde was het antwoord dat

"Het gebeurt anderen niet en u dus ook niet"

en de laatste keer dat ik probeerde te bellen kreeg ik 45 minuten helemaal niets behalve herhaling dat ik xs4all aan de lijn had - geen "zoveel wachtende voor u": Helemaal niets dan 45 minuten niets - op mijn kosten, natuurlijk. (Xs4all is sinds een jaar of 5 onderdeel van KPN.)

 
Dat is één reden om blij te zijn met de Deense site, aangenomen dat het blijft werken, al heb ik een Nederlandse provider nodig om in te bellen.
 
Het afgelopen weekend en de dagen daarna was ik behoorlijk beroerd, op de al 26 jaar bekende wijze, en zonder zichtbare aanleiding, maar daarna trok het weer bij, en heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met Burckhardt voor de Deense site. D.w.z het omkoken van een versie van "The Civilization of the Renaissance in Italy" die ikzelf ook op papier heb naar het formaat van mijn site, plus een begin van mijn notities erbij. Ik doe dat omdat ik het leerzaam, interessant en leuk vind, en Burckhardt een groot historicus vind, van wie ik bovendien alles wat van hem  gepubliceerd is in boekvorm herhaaldelijk heb gelezen, soms zowel in het Engels als het Duits.
 
Het PD moet daarbij even rusten, maar dat is niet erg, en het is ook belangrijk dat ik het niet als sleur ga zien of voelen, al is dat tot nu toe niet zo. (Het is ruim 3.5 MB op het moment.)

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail