Nedernieuws        

 

28 september 2004

                                                                 

Kabinetsbeleid

 

 
De reden voor al die "Aksie!" is het kabinetsbeleid, dat inderdaad gruwelijk slecht en dom is. Kennelijk hebben ze besloten om,

"uit naam van Onze Pim's gedachtengoed"

en

"vanwege Het Terrorisme"

en

"vanwege de crisis in de economie"

... de verzorgingsstaat op te heffen.

 
Wat mij er vooral aan stoort is, naast het gruwelijk incompetente zooitje dat het uit probeert te voeren, de gigantische stortvloed aan leugens, want alledrie de gronden zijn onzin: Pim's gedachtengoed is overwegend bombast en gezwets; het terrorisme is overwegend regeringsbeunhazerij op zoek naar meer volmachten, en geen promille van een promille van een promille van het gevaar gedurende de Koude Oorlog; en er is helemaal geen crisis in de economie. Het gaat zelfs beter dan vorig jaar.
 
Wat me er ook aan stoort is dat het mij vrijwel zeker geld gaat kosten, al is het ook zo dat ik tot de alleronderste allerminste Neerlanders behoor in allerlei opzichten, waarover voortdurend bezworen wordt dat zij ontzien gaan worden.

Ik geloof dat niet erg, want ik ben nog nooit ontzien de afgelopen 26 jaar, en nooit geholpen, terwijl één van de schandalige maatregelen die gaan gebeuren de privatisering van de ziekenfondsen is.

Ik denk dat dit net zo'n opzetje was als de Betuwelijn en de privatisatie van de nutsbedrijven: Een handjevol tuig op ministers, staatssecretaris en hoog ambtelijk niveau doet dit soort dingen vooral om hun groep financieel vooruit te helpen, via voorkennis, deals, achterkamertjes etc. Dat worden dan multi-miljonairs op buitenlandse rekeningen, en het gewone volk - zie punt 5 - betaalt de rekeningen via de belastingen.

 
Nog iets over dat beleid: De begroting werd kennelijk opzettelijk gelekt, en kennelijk ook opzettelijk in een vroege vorm. Het spel dat gespeeld is gaat als volgt: In de eerste gelekte begroting stond veel schokkend nieuws; in de echte begroting werd dat iets bijgesteld; en nu de échte begroting uit is hebben alle regeringsfracties plannen klaar om de begroting te hervormen. Kortom, het is alles puur blufpoker en bedrog, en het heeft helemaal niets met behoorlijk of verantwoord bestuur te maken, ongeacht de inhoud van de plannen.


Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail