Nedernieuws        

 

28 september 2004

                                                                 

Willem, Willem, Willem, Willem en Willem

 

 

Ik heb het niet heel goed gevolgd, maar ze heten wel allemaal Willem.

D.w.z.: Big Willem van de Hells Angels afd. Amsterdam; Willem Endstra - a.k.a. "de bankier van de onderwereld - die Big Willem een miljoen zou hebben geboden om Willem Holleeder, een lokale drugshandelaar, crimineel, en ex-ontvoerder van Heineken, op te blazen, maar zover kwam het niet omdat Willem E. afgeschoten werd, en dan zijn er nog een paar meer dergelijke Willems, waar ik weer weet van heb omdat Big Willem Ún gearresteerd is Ún vrijgelaten is Ún uit de Hells Angels is gegooid, met de boodschap dat ie z'n huis Ún z'n tatoeages op moet geven.

Een wrede wereld, nietwaar?

 
Wat er overigens opvallend is dat alle Willems keurig nette zwaar bekakt pratende advocaten hebben c.q. hadden, die allemaal van helemaal niks weten.

Mijn tip over de Neerlandse advocatuur is dan ook deze:

Ga er bij ontstentenis van zeer stellige kennis van het tegendeel vanuit - en hoe verwerf je die? - dat de Nederadvocaat een lijntjessnuiver is (wat 'm scherp houdt, zegt dat soort zelf) en een criminelenbediener.

Het laatste waarschijnlijk niet altijd, maar dat is dan om de schijn van het altijd niet op te houden.

Ik ben van mijn leven nog geen moreel of intellectueel behoorlijke Nederlandse advocaat tegengekomen, in ieder geval, en heb behoorlijk wat ervaring op dat terrein.


Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail