Nedernieuws        

 

7 september 2004

                                                                 

Freek, Freek, Freek, Freek, Freek, Freek, Freek en wijlen Bram

 

 

Ik dacht dat je je naam vast wel eens wilde lezen, als is het niet alleen de jouwe. Freek de Jonge is 60 en doet nu 15 shows die "De Vergrijzing" heten, en die allemaal de week na de show op de TV verschijnen.

Da's allemaal heel nobel, ongetwijfeld - hij ging tenslotte ook naar Irak, om Onze Jongens Een Hart Onder De Riem Te Steken - en hij zegt zelf dat hij "een man met een missie" is.

Tegenwoordig is een deel van die missie De Tol Van De Roem te delen met zijn vrouw Hella, die een dochter van Eli Asscher is, en dus geheel ongevoelig is voor idem.

Zegt ze zelf, in ellenlange interviews met beide, over De Roem en meer van die dingen.

Alle Nederberoemdheden zijn nooit geďnteresseerd in roem, zeggen ze altijd in vele interviews. Daar gaat het grootste deel van het interview gewoonlijk over: Hoe feitelijk gewoon en bescheiden ze zijn, en hoe lastig die roem is, maar hoe normaal zij zelf daaronder gebleven zijn, en dus helemááál niet en nooit geven daarom. Die roem dan, want een missie hebben ze wel allemaal.

 
Maar goed. Je begreep goed dat ik niet zo dol op cabaret ben en véél Freek de Jonge geserveerd kreeg de laatste weken, op de radio en in de krant, al kan ik er niet uit deduceren wat zijn missie is, behalve optreden, waar hij evident dol op is.

En dan is Bram ook nog gestorven, eergisteren, in Toscane. Dus ik hoorde weer veel Freek, en Freek, en Freek, en wat Bram, en ...

 
Nou ja. Bram heb ik wel eens persoonlijk meegemaakt, en trof mij toen als een neuroot die Nooit Niet Optreedt. Later - niet zo lang geleden, en misschien schreef ik jou erover, anders was het aan Pamela - beleed hij zijn hevige geloof in de reďncarnatie.

Hij wist zeker, in de eerste helft van dat radio-programma, dat hij een Vlaamse soldaat in de Eerste Wereldoorlog was geweest. Ik wou dat juist afzetten, toen de tweede helft begon, waarin hij uitlegde dat hij zich vergist had, maar nu zeker wist dat hij een Franse officier in de Eerste Wereldoorlog was geweest.

Allebei vanwege onweerlegbare Ervaringen voor een TV-programma in wat resteert van De Loopgraven van toen.

 
Hoe het zij: Je weet weer wat over 2 Nederlandse Beroemdheden Die Daar Helemaal Niet om Geven (Gaven c.q. gereďncarneerd geven), dat je in Denemarken niet verteld wordt.Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail