Nedernieuws        

 

3 september 2004

                                                                 

Willem en Joep

 

 


20 oktober 2009: Er is nu ook een originele versie van Nedernieuws 2004, met minder bestanden, met meer tekst. Dit leest waarschijnlijk wat prettiger.Willem Scholten
was tot zeer onlangs

"Rotterdams Havenbaron",

schreef de NRC een tijd geleden, bij een lang interview, met een grote foto met hemzelf in zijn werkkamer voor gigantische ramen met een gigantisch uitzicht over de Rotterdamse haven. Dat is een zeer hoogbetaalde gemeentelijke en/of rijksfunctie.

Joep van de Nieuwenhuyzen is een kale gladjakker die in wapens handelt, en in huizen, en in schepen en in God weet wat geld oplevert, en geldt in Neerland als beroemdheid - rolmodel, etc. en dan vooral van de meer flamboyante gladjakkers in VVD- en korpsballen-tradities, waar hij ook uit stamt. Joep had geld nodig voor een deal. Willem schoot het hem voor, uit de publieke havenfondsen van de Gemeente Rotterdam, a 100 miljoen Euro, met alleen Willem's handtekening, geheel tegen de regels.

 
De schuld is nu van Rotterdam en Scholten kreeg ontslag of nam ontslag voordat hij het kreeg. Joep staat met foto en al in de NRC en verklaart hoe schandalig Willem behandeld is, en hij trouwens ook. Etc. etc.

 Ondertussen blijkt ook dat dit soort afspraken en garanties volkomen normaal zijn in Rotterdam, en door wethouder Van der Sluis aldaar - ook alweer een patjepeeŽrs-patsers kop, alsof uiterlijke gruwelijkheid een zeer sterk pre is in de politiek, of om erin te willen - hield dat altijd geheim, desnoods met bedreigingen.

 
Trouwens, in guldens is 100 miljoen bijna een kwart miljard.
 

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail